Praktijk Nuver

Praktijk voor psychosociale hulpverlening

Burn-Out

Als je in een burn-out terechtkomt krijg je te maken met veel vragen en onzekerheden. Op deze pagina vind je informatie en artikelen die helpend kunnen zijn. Daarnaast raad ik je aan om voor een aantal gesprekken te komen  zodat we samen kunnen kijken naar de oorsprong van je  burn-out. Ik probeer de wachttijd tot het eerste gesprek zo kort mogelijk te houden. 


Burn-Out Dossier van de Volkskrant

Hoe opgebrand ben jij? Hier vind je het Volkskrant Burn-Out dossier met heel veel bruikbare informatie en achtergronden over burn-out. "De oude Grieken hadden al last van mentale uitputting door de snelle ontwikkelingen en ook tegenwoorden komen we soms uitgeput thuis van ons werk. Wat is een burn-out eigenlijk? Wat zijn de verschijnselen? En hoe ga je ermee om in het dagelijkse leven?"


Wat gebeurt er in je hoofd bij een burn-out?

Een op de zeven (!) werkende Nederlanders wordt getroffen door een burn-out en het gebeurt ook nog eens op steeds jongere leeftijd. Wat gebeurt er in al die hoofden? Neurobioloog Brankele Frank, zelf ook ervaringen met een burn-out, legt uit. Lees het hele artikel hier.


Kun je sterker worden door een burn-out of trauma?

'Wat me niet doodt, maakt me sterker', scheef Nietzsche ooit. Kun je dan ook sterker worden door een burn-out of trauma? Ja, zegt de wetenschap van posttraumatische groei, soms kan dat. Lees het hele artikel hier.