Praktijk Nuver

Praktijk voor psychosociale hulpverlening & rouw- en verliesbegeleiding

Ik ben geboren in Enschede, in 1968. Sinds enige jaren woon ik, samen met mijn man, in Stad Groningen aan het Eemskanaal alwaar ook mijn praktijk zich bevindt. Ik ben moeder van een volwassen zoon en dochter. Sinds 2009 heb ik een eigen praktijk die door mijn ontwikkeling met me mee is gegroeid. De praktijk is gericht op psychosociale hulpverlening & rouw- en verliesbegeleiding.

Voorheen werkte ik als orthopedagoog binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie waarbij ik mij bezig hield met onderzoek en behandeling van kinderen, jongeren en ouders met zeer uiteenlopende problematiek. Bij de start van mijn praktijk richtte ik me voornamelijk op kinderen voor wie onderwijs niet vanzelfsprekend is. Ook nu nog ben ik voor een deel werkzaam als onderwijsconsulent in Groningen en Drenthe.

Door gebeurtenissen in mijn leven raakte ik sterk geïnteresseerd in rouw en verlies. Er zijn vele vormen van verlies die gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren; voor mij gaat verlies en rouw niet alleen over overlijden, verlies van werk of relaties maar ook en vooral over verlies van gezondheid. Uit eigen ervaring weet ik wat het is om nooit meer 'gezond' te zijn, wat het betekent om in de storm van emoties te staan die daarbij op gang komt. En ook wat is om toch je leven weer op te pakken, verder te gaan met je gezin, werk en vrienden. Niks is meer wat het was.


Opleidingen 

  • Rouw- en Verliesbegeleider, Land van Rouw
  • Training Creatieve rouwbegeleiding van kinderen en jongeren, Rino
  • Mediation-opleiding, Expertisecentrum Conflictmanagement
  • Master Orthopedagogiek, MEd., NHL
  • Bachelor Pedagogiek, NHL
  • Psychiatrisch Verpleegkundige, Franciscushof