Praktijk Nuver

Praktijk voor psychosociale hulpverlening voor tieners, jongeren en volwassenen 

Tieners & Jeugd

Ik hanteer geen absolute leeftijdsgrens voor tieners in mijn praktijk. Een negen-jarige is evengoed welkom. Ik geef echter geen speltherapie zoals bij kleine kinderen van belang is. De therapie voor tieners en jongeren is voornamelijk gericht op gesprekken en daarbij wordt soms gebruik gemaakt van tekeningen, de poppetjes, een spel of ander materiaal dat bijdraagt aan inzicht verkrijgen of verwerken van wat zich aandient. Als dit passend is bij het kind dan is het van harte welkom in mijn praktijk.


Kinderen en jongeren komen soms emotioneel in de problemen als relaties veranderen, zoals door een scheiding, overlijden, verandering van school of woonomgeving. Het helpt om hierin inzicht te krijgen met de inzet van de poppetjes. In familiegeschiedenissen en gezinsrelaties spelen vaak thema's die doorgegeven worden van generatie op generatie. We kijken hier samen naar en zullen ontdekken welke gebeurtenissen uit het verleden invloed hebben op jouw functioneren en leven nu. Als je je rot voelt denk je vaak dat je daar niets aan kunt doen. Door inzicht te krijgen in je eigen gedachten en gevoelens blijk je hierover toch meer controle te kunnen krijgen. Zodra je dat bij jezelf hebt ontdekt ga je je beter en sterker voelen.

Met behulp van het 5 G schema krijg je inzicht in hoe je gedachten je gevoel en daarmee je gedrag bepalen. 
Voor sommige kinderen is het omgaan met emoties niet eenvoudig. Met behulp van klein spelmateriaal zoals emotiefiches en praatkaartjes kun je leren hoe dat voor jou zit en hoe je hiermee omgaat.