Praktijk Nuver

Praktijk voor psychosociale hulpverlening voor tieners, jongeren en volwassenen 

Wanneer kun je bij mij terecht?

  • Als je niet lekker in je vel zit en veel piekert.
  • Als het niet goed gaat op school of in je studie.
  • Bij Burn-out klachten.
  • Als je verdrietig en/of angstig bent door het verlies van iemand van wie je houdt.
  • Als je ernstig ziek bent of bent geweest en het je niet goed lukt het leven weer aan te gaan.


Individuele begeleiding voor tieners en jongeren

Bij tieners wordt het eerste gesprek met de ouders erbij gevoerd. De ouder wordt, indien zo besproken, bij de therapie betrokken. Jongeren vinden het vaak fijner om dit proces zelfstandig aan te gaan.

We bepalen samen welke vorm van begeleiding passend is. Aan de hand van gesprekken maar ook met de inzet van poppetjes en tekeningen zullen we samen ontdekken wat voor jou belangrijk is en hoe je je beter gaat voelen.

Bij ernstige ziekte in het gezin worden de kosten vergoed door het NIK Noordoost. U mag mij vrijblijvend bellen voor informatie.


Individuele begeleiding voor volwassenen

In een eerste gesprek hoor ik graag je verhaal. Je bent welkom met wat er speelt. Aan het einde van dit gesprek bepalen we de duur, kosten en vergoedingen van de therapie. Meestal zijn 5 tot 7 sessie voldoende.

We bepalen samen welke vorm van begeleiding bij je past. Uiteraard gaan we in gesprek maar ik maak ook graag gebruik van het genogram en opstellingen om samen inzicht te krijgen in wat voor jou belangrijk is.

Vanaf 18 jarigen worden de kosten vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig.


Rouw- en verliesbegeleiding

Het verwerken van een verlies, of dat nou van een voor jou belangrijke persoon is of van je gezondheid, je werk of een toekomstideaal, gaat voor mij over kracht. Jouw eigen kracht. Je hebt zelf de kracht om dit verlies te verwerken, om weer plezier te krijgen in je leven, om je leven weer zinvol maar ook als vrolijk te beleven. Maar soms is dat een tijdje wat ingewikkelder en weet je niet meer of je die kracht nog hebt en waarin dat zit. Soms wil je het ook even niet alleen doen, wil je je verhaal kwijt, even sparren en samen een weg zoeken in dat hernieuwde leven zodat je het op jouw moment weer zelf aan wilt gaan. Daarin wil ik je ondersteunen.

Soms is verdriet na verlies heftig en heeft het invloed op belangrijke aspecten van het leven zoals je werk en sociale contacten. Soms uit het verdriet zich in lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en spanningsklachten. Je weet dat verlies bij het leven hoort maar als het je overkomt weet je soms niet goed hoe hiermee om te gaan.

Een rouwproces is heel persoonlijk. Soms is het een stapeling van verlieservaringen. In elk geval wil je met het verlies leren omgaan. Als het je niet meer lukt om het natuurlijke proces van rouw aan te gaan kan ik je daarbij helpen. Soms voelt iemand zich erg alleen in het verdriet. Bij Praktijk Nuver gaan we er samen mee aan de slag.


Registraties en kwaliteit

Praktijk Nuver is geregistreerd bij het NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten.

Praktijk Nuver is aangesloten bij het NIK Noordoost. Het NIK biedt ondersteuning en begeleiding op alle gebieden wanneer een gezin wordt getroffen door een ernstige en ongeneeslijke ziekte. 

Praktijk Nuver is opgenomen in het RBCZ. De stichting 'Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg' is een organisatie die een vrije en toegankelijke gezondheidszorg voorstaat, waar kwaliteit van leven en beter worden centraal staan, met oprechte aandacht voor de cliënt. 

Praktijk Nuver is aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg, SCAG, die zorg draagt voor de klachten- en geschillenregeling.