Praktijk Nuver

Praktijk voor psychosociale hulpverlening voor jongeren en volwassenen 

Wanneer kun je bij mij terecht?

  • Als je niet lekker in je vel zit en veel piekert.
  • Als het niet goed gaat op school of in je studie.
  • Bij Burn-out klachten.
  • Als je verdrietig en/of angstig bent door het verlies van iemand van wie je houdt.
  • Als je ernstig ziek bent of bent geweest en het je niet goed lukt het leven weer aan te gaan.


Individuele begeleiding voor jongeren

Bij tieners wordt het eerste gesprek met de ouders erbij gevoerd. De ouder wordt, indien zo besproken, bij de therapie betrokken. Jongeren vinden het vaak fijner om dit proces zelfstandig aan te gaan.

We bepalen samen welke vorm van begeleiding passend is. Aan de hand van gesprekken maar ook met de inzet van poppetjes en tekeningen zullen we samen ontdekken wat voor jou belangrijk is en hoe je je beter gaat voelen.

Vergoeding: Praktijk Nuver heeft een contract met de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Westerwolde, Westerkwartier, Het Hogeland, Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Pekela, Veendam, Stadskanaal en Oldambt, voor de jeugdhulp zodat de kosten worden vergoed. Je hebt hiervoor een verwijzing van de huisarts nodig.

Vergoeding: Als je kind ernstig ziek is, worden de kosten voor psychologische ondersteuning binnen het gezin vergoed door het NIK Noordoost (Netwerk Integrale Kindzorg). Je mag mij vrijblijvend bellen voor informatie.


Individuele begeleiding voor volwassenen

In een eerste gesprek hoor ik graag je verhaal.  Aan het einde van dit gesprek bepalen we de duur, kosten en vergoedingen van de therapie. Meestal zijn 5 tot 7 sessie voldoende.

We bepalen samen welke vorm van begeleiding bij je past. Uiteraard gaan we in gesprek maar ik maak ook graag gebruik van het genogram en opstellingen om samen inzicht te krijgen in wat voor jou belangrijk is. Ik maak ook gebruik van EMDR en RDI in de therapie.

Vergoeding: Vanaf 18 jarigen worden de kosten vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van je zorgverzekering. Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig. Bij gebruik van de aanvullende verzekering hoef je niet eerst je eigen risico te betalen. 


Online Therapie

Praktijk Nuver biedt Online Therapie via Skype. Het voordeel is dat het efficiënt is; je hoeft niet te reizen en je kunt zo vlot en op een passend moment en in een voor jou vertrouwde omgeving in gesprek met je therapeut. 

Naast volledige Online Therapie kun je ook een combinatie maken met persoonlijke gesprekken in de praktijk. Denk hierbij aan eens per maand een persoonlijk gesprek en daartussen één of twee gesprekken online. We kunnen het op maat voor jou organiseren.


Tarieven en vergoedingen

Het tarief voor het kennismakingsgesprek is € 45,-/uur.

Het tarief voor individuele therapie is € 85,-/uur.

Het tarief voor therapie met twee personen is € 130,-/1,5 uur.

Veelal worden de kosten vergoed. Zie bovenaan deze pagina bij 'individuele begeleiding'.

Het tarief voor bedrijven en organisaties is € 100,- maar hangt ook mede af van de vraag. Hierbij wordt gekeken naar de inhoud van de vraag, de groepsgrootte (bij groepstherapie) en de frequentie van de gesprekken/begeleiding. Er wordt gewerkt met een offerte die in overeenstemming wordt opgemaakt.

Elke therapie begint met een kennismakingsgesprek. In dat gesprek bespreken we wat er speelt, de mogelijkheden voor therapie/begeleiding en de kosten en vergoedingen.


Afspraak afzeggen

Ik reken geen kosten als je niet naar een afspraak komt. Echter, daar staat tegenover dat je me van tevoren belt als je niet komt, en dat je vertelt waarom niet. Dat vind ik van groot belang voor de therapie en ons contact. 
Registraties en kwaliteit

Praktijk Nuver is geregistreerd bij het NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten.

Praktijk Nuver is aangesloten bij het NIK Noordoost. Het NIK biedt ondersteuning en begeleiding op alle gebieden wanneer een gezin wordt getroffen door een ernstige en ongeneeslijke ziekte. 

Praktijk Nuver is opgenomen in het RBCZ. De stichting 'Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg' is een organisatie die een vrije en toegankelijke gezondheidszorg voorstaat, waar kwaliteit van leven en beter worden centraal staan, met oprechte aandacht voor de cliënt. 


Bij klachten

Praktijk Nuver is aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg, SCAG, die zorg draagt voor de klachten- en geschillenregeling.