Praktijk Nuver

Praktijk voor psychosociale hulpverlening

Over Ellis

Sinds enkele jaren woon ik samen met mijn man in Stad Groningen aan het Eemskanaal, alwaar ook mijn praktijk zich bevindt. Ik ben moeder van een volwassen zoon en dochter. Sinds 2009 heb ik een eigen praktijk gericht op psychosociale hulpverlening, zoals overspannenheid, langdurig niet lekker in je vel zitten, problemen op je werk en rouw- en verliesbegeleiding.

Door gebeurtenissen in mijn leven raakte ik sterk geïnteresseerd in rouw en verlies. Er zijn vele vormen van verlies die gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. Het gaat niet alleen over overlijden, maar ook over verlies van werk of liefde, je relatie en verlies van gezondheid. Ik heb mij gespecialiseerd in verlies van gezondheid, ook wel 'levend verlies' genoemd. Uit eigen ervaring weet ik wat het is om dierbaren te verliezen door ziekte, maar ook wat het betekent om zelf geraakt te worden en nooit meer gezond te zijn,  om in de storm van emoties te staan die daarbij op gang komt. En ook wat het is om tijdens of na behandeling toch je leven weer op te pakken, verder te gaan met je gezin, werk en vrienden.

Hoewel alles om je heen hetzelfde is gebleven, is niks meer zoals het was.


Opleidingen

  • Systeem- en relatietherapie
  • Zorg rond het levenseinde in de kinderpalliatieve zorg
  • EMDR
  • Rouw- en Verliestherapie
  • Mediation-opleiding
  • Master Orthopedagogiek, MEd.
  • Bachelor Orthopedagogiek, BEd.
  • Psychiatrisch Verpleegkundige


In de media

 01-08-2020

Interview in "Ik rouw van jou"  over rouw bij jongvolwassenen door Sterre Blokdijk

Sterre studeerde af op rouw bij jongvolwassenen, aan de school voor journalistiek. Hiertoe spraken wij elkaar een middag over rouw, verlies, veerkracht en doorleven. Ze schreef er dit mooie artikel over:

 

 23-03-2020

Interview in DvhN met betrekking tot thuiswerken door Rosa Timmer

Tijdens de Coronacrisis veranderde voor velen van ons het leven totaal. We werkten vanuit huis en werden geacht de huiswerkbegeleiding van onze kinderen te doen. Ik gaf tips en adviezen, en probeerde er en passant ook nog een beetje de lol in te houden.

 

Do's en Don'ts.pdf (257.09KB)
Do's en Don'ts.pdf (257.09KB)


E-mailen
Bellen
Map
Info